シラバス参照

授業情報/Course information

科目一覧へ戻る 2023/03/17 現在

科目名/Subject 英語IIA3(E242A3)
担当教員(所属)/Instructor クランキー (商学部)
授業科目区分/Category 昼間コース 外国語科目等
開講学期/Semester 2021年度/Academic Year  前期/Spring Semester
開講曜限/Class period 水/Wed 3
対象所属/Eligible Faculty
配当年次/Years 2年 , 3年 , 4年
単位数/Credits 1
研究室番号/Office
オフィスアワー/Office hours
更新日/Date of renewal 2021/02/10
授業の目的・方法
/Course Objectives and method
This is a second-year English course. The focus will be on improving all four skills, but particularly speaking and reading.
達成目標
/Course Goals
This will be a course of general English. Goals include: a. Build self-confidence in their speaking abilities as applicable to a variety of business settings. b. Express themselves at a professional level in English. c. Build a stronger knowledge of the cultures that use English as a business language.
授業内容
/Course contents
Chapter 1: Things Japanese Say 日本人の言動
 UNIT 1: Change 変革を好まぬ国民性
 UNIT 2: Shouganai 仕方がないで済ませる国民
 UNIT 3: Tatemae and Honne 本音と建前を使い分ける

Chapter 2: Things Japanese Do 日本人の行動
 UNIT 4: Following the Crowd 大勢に従う習性
 UNIT 5: Vehicle Inspections 高すぎる車検制度
 UNIT 6: Overkill 何でもやり過ぎる習性

Chapter 3: Japanese Education 日本の教育
 UNIT 7: Sports Day 疲れる運動会
 UNIT 8: Striving to be Average 平均が一番
 UNIT 9: Pride in One's School 母校愛

Chapter 4: Japanese Food Culture 日本の食文化
 UNIT 10: Monster Fruit お化けフルーツ
 UNIT 11: It's to Die For! 死んでも食べたい好物
 UNIT 12: No More Plastic Bags ビニール袋の有料化

Chapter 5: Japanese Fashion 日本のファッション
 UNIT 14: School Uniforms 制服が好きな国民
 UNIT 15: Job Hunting 個性のない就職活動

Review
事前学修・事後学修
/Preparation and review class
Read the book ahead of time.
使用教材
/Teaching materials
Clankie S. and T. Kobayashi, Eye on Japan. Sanshusha
成績評価の方法
/Grading
Participation in the weekly discussions is 50% of your grade.  Presentations and demonstration of ability 50%.
成績評価の基準
/Grading Criteria
Students who do well in this class are those who come to class each week prepared and ready to speak, and who speak at every opportunity. They also do the homework assignments on time and with effort.
実務経験者による授業
/Courses conducted by the
ones with practical
experiences
該当しない/No
遠隔授業
/Online class
遠隔授業/Online class
追加情報
/Additional information
地域(北海道)に関する学習内容を含む/Includes learning content on region(Hokkaido)
シラバス作成のためのガイドラインに従って作成した
/made this syllabus according to the guidelines
No. 回(日時)
/Time (date and time)
主題と位置付け(担当)
/Subjects and instructor's position
学習方法と内容
/Methods and contents
備考
/Notes
該当するデータはありません

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